Digitaal lezen

Heb je een vraag over e-books of luisterboeken van de online Bibliotheek? Vind hier je antwoord.


E-books

Kan ik e-books lenen met mijn abonnement?

Als je lid bent van de Bibliotheek mag je gratis e-books lenen. Alleen een minipas geeft geen toegang tot e-books.

Basispassen en Sterpassen
• onbeperkt toegang tot alle e-books
• 10 e-books tegelijk lenen

Minipassen Plus
• toegang tot 6 e-books per jaar

Jeugdpassen
• toegang tot e-books voor jeugd (t/m C-titels, voorzien van AVI)
• toegang tot ‘Lezen voor de lijst’-e-books
• toegang tot 6 titels per jaar uit gehele aanbod

Hoe werkt het?

Wil je e-books lenen? Om e-books te kunnen lenen, moet je eerst kunnen inloggen in 'Mijn Bibliotheek' op onze website. Kijk hier voor een uitgebreide uitleg. Als je kunt inloggen in 'Mijn Bibliotheek' dien je weer uit te loggen en met hetzelfde wachtwoord en je pasnummer in te loggen bij de Online Bibliotheek.

Op de website van de Online Bibliotheek kun je je registreren voor het lenen van ebooks. Klik nogmaals op 'inloggen' rechtsboven. Vul je pasnummer in en je wachtwoord wat je ook gebruikt voor Mijn Bibliotheek. Klik nu op de knop 'Registreer' en vul je e-mailadres in. Klik vervolgens op de link in de e-mail die je van ons ontvangt om je e-mailadres te bevestigen. Kijk hier voor meer uitleg.

Waar vind ik online antwoord op mijn vraag?

Hulp nodig bij het lenen of lezen van e-books? Ga naar Hulp bij e-books op de website van de online Bibliotheek.   


Luisterboeken

Luisterboeken luisteren zonder lid te zijn van de bibliotheek. Kan dat?

Als je geen lid bent van een Bibliotheek, kun je toch (een beperkt) aantal gratis luisterboeken luisteren in de LuisterBieb. Je hoeft je alleen even te registreren in de app.

Welke luisterboeken kan ik luisteren met mijn abonnement?

In de LuisterBieb vind je gratis, premium- en promotietitels. 

Als je lid bent van de Bibliotheek, mag je naast de gratis luisterboeken ook de premium luisterboeken en promotie luisterboeken beluisteren. Meer informatie over de luisterboeken is te vinden in de Online Bibliotheek.

Een Minipas geeft geen toegang tot de Premium luisterboeken.

Hoe werkt het?

Gratis luisterboeken downloaden doe je bij de online Bibliotheek, de online versie van de Bibliotheek.

Om luisterboeken te kunnen lenen, moet je eerst kunnen inloggen in 'Mijn Bibliotheek' op onze website. Als je kunt inloggen in 'Mijn Bibliotheek' dien je weer uit te loggen en met hetzelfde wachtwoord en je pasnummer in te loggen bij de Online Bibliotheek. Kijk hier voor meer informatie.

Wanneer je bent geregistreerd bij de Online Bibliotheek kun je luisterboeken downloaden in de LuisterBieb app. De app download je op je telefoon of tablet in de App Store of in de Google Play Store

Waar vind ik het antwoord op mijn vraag?

Als je hulp nodig hebt bij het beluisteren van luisterboeken ga je naar de pagina Hulp bij de LuisterBieb van de online Bibliotheek.  Digitale bronnen

Welke digitale bronnen kan ik raadplegen bij de Bibliotheek?

In de bibliotheek kun je verschillende digitale bronnen bekijken zoals de Consumentenbond, de Uittrekselbank en Theorie.nl. Bekijk hier het complete overzicht van de digitale bronnen. Voor bibliotheekleden zijn sommige databanken gratis vanuit huis te gebruiken.

Kan ik dat vanaf thuis?

Voor bibliotheekleden zijn Literom, Uittrekselbank en Jeugd Uittrekselbank gratis vanuit huis te gebruiken.  Geen antwoord op je vraag gevonden?

Neem contact met ons op