Hulp bij het abonnement

Alle informatie over jouw abonnement vind je bij de veelgestelde vragen hieronder.


Over jouw abonnement

Wat zijn de voorwaarden van mijn abonnement?

Kan ik met mijn abonnement e-books lenen?

Alle abonnementen geven toegang tot e-books. Met uitzondering van de Minipas.

Wat doe ik als ik mijn bibliotheekpas kwijt ben?

Een nieuwe pas vraag je aan bij een van onze medewerkers in de bibliotheek. Neem hiervoor een geldige persoonslegitimatie (ID-kaart, paspoort of rijbewijs) mee. Een nieuwe pas kost € 2,50.

Hoe geef ik een adreswijziging door?

Je adres, telefoonnummer en e-mailadres kan je wijzigen in Mijn Bibliotheek. Klik daarvoor op 'Mijn gegevens' en wijzig dan wat je wilt wijzigen. 

Kan ik overstappen op een ander abonnement?

Je kunt op elk gewenst moment overstappen naar een duurder abonnement met meer mogelijkheden. 
Wil je graag overstappen naar een goedkoper abonnement, dan kan dat aan het eind van de abonnementsperiode. Geef je wens uiterlijk 6 weken voordat je abonnementsperiode afloopt door, dan kunnen we het op tijd aanpassen.

• de Jeugdpas wordt vanaf 18 jaar automatisch omgezet naar een Basispas met korting. Indien de lener een Sterpas dan wel een Minipas Plus of een Minipas wenst, dient dit te worden gemeld bij de Bibliotheek.

• de Minipas kan tegen contante betaling van het bijhorende abonnementsgeld in de Bibliotheek worden omgezet naar een Minipas Plus, Basispas of een Sterpas

• de Minipas Plus kan tegen contante betaling van het bijbehorende abonnementsgeld in de Bibliotheek worden omgezet naar een Basispas of een Sterpas

• de Minipas Plus kan uiterlijk een maand voor het einde van de geldigheidsperiode in de Bibliotheek worden omgezet naar een Minipas. Bij tussentijdse omzetting vindt geen restitutie plaats.

• de Basispas kan tegen contante betaling van het bijbehorende abonnementsgeld in de Bibliotheek worden omgezet naar een Sterpas

• de Basispas kan uiterlijk een maand voor het einde van de geldigheidsperiode in de Bibliotheek worden omgezet naar een Minipas Plus of een Minipas. Bij tussentijdse omzetting vindt geen restitutie plaats.

• de Sterpas kan uiterlijk een maand voor het einde van de geldigheidsperiode in de Bibliotheek worden omgezet naar een Basispas, een Minipas Plus of een Minipas. Bij tussentijdse omzetting vindt geen restitutie plaats.

Hoe zeg ik mijn abonnement op?

Ben je langer dan een jaar lid, dan kun je op ieder gewenst moment het abonnement met dit formulier opzeggen. Houd daarbij rekening met de wettelijke opzegtermijn van één maand.

Voor de Basis- en de Sterpas is restitutie van het abonnementsgeld na het eerste jaar mogelijk.

Wij kunnen je abonnement alleen beëindigen als alle materialen zijn ingeleverd en alle kosten zijn voldaan.

Doorlopende machtiging aanvragen?

De lener kan de Bibliotheek machtigen om het abonnementsgeld af te laten schrijven. Bij betaling met een acceptgiro geldt namelijk een toeslag van € 5,-.

Vul hier het machtigingsformulier in.


Nog geen lid?

Welke abonnementen zijn er?

Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen heeft verschillende abonnementsvormen. Ontdek hier welk abonnement het best bij jou past.

Kan ik online lid worden?

Ja, dat kan. Ontdek eerst welk abonnement het best bij je past en volg dan hier de instructies.

Kan ik in de Bibliotheek terecht zonder lid te worden?

Ook als je geen lid bent, heeft de bibliotheek veel te bieden: cursussen en workshops op allerlei gebieden, een digitaal vragenuur, bijeenkomsten voor leesclubs en voorleesmiddagen.
Je kunt de krant of een tijdschrift komen lezen, gebruik maken van onze computers of een kopje koffie drinken.

Kijk hier wat er allemaal te doen is in de Bibliotheek. Of volg ons op Facebook.
Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten, abonneer je dan op de gratis digitale nieuwsbrief. Ook dat kan zonder lidmaatschap.

Kan ik de Bibliotheek cadeau doen?

Jazeker, gebruik daarvoor de bibliotheek cadeaubon.

Hoe wijzig ik mijn IBAN-nummer?

Als je bankrekeningnummer wijzigt, geef dat door aan de balie in de Bibliotheek of telefonisch via 0113-562626 of via een mail naar onze ledenadministratie

Kan ik met mijn abonnement ook bij andere bibliotheken lenen?

Ja, met je abonnement kan je terecht in iedere bibliotheek in Zeeland. Materialen aanvragen uit Zeeland of verder uit het land gaat zo:

Zeeuws:
Typ in het zoekveld bovenaan deze pagina een titel of auteur en kies vind. Resultaten uit de collectie Zeeuwse Bibliotheken worden getoond. Wil je zoeken in alle Nederlandse Bibliotheken? Kies dan rechts voor Nationale Bibliotheek Catalogus. Klik bij het zoekresultaat de juiste titel aan. Klik vervolgens op reserveren of aanvragen (landelijk zoeken). Log in met het nummer van je Bibliotheekpas en je wachtwoord en klik op >ok. Selecteer een afhaallocatie naar keuze en klik op reserveer. Je ontvangt een bericht als je reservering of aanvraagklaarstaat in de Bibliotheek, per e-mail of via de app.

Landelijk: 
Als lid van Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen kun je materialen aanvragen bij de grootste openbare Bibliotheken. Je vraagt materiaal zelf aan. Het wordt dan bezorgd bij de vestiging van Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen die jij opgeeft. Je ontvangt bericht zodra het voor je klaar ligt.

Fysiek lenen bij een bibliotheek buiten de provincie Zeeland, Gastlenen, werkt als volgt:

Als gastlener gebruik je de Bibliotheekpas van je ‘thuisbibliotheek’ om materialen uit de collectie van de 'gastbibliotheek' te lenen, reserveren en verlengen. De materialen lever je ook weer in bij een van de vestigingen van de gastbibliotheek.
Hoe kan ik gastlener worden? Neem bij je eerste bezoek aan de gastbibliotheek het volgende mee: je Bibliotheekpas en een geldig legitimatiebewijs. De baliemedewerker controleert je pas en identiteit. Als het abonnement van jouw thuisbibliotheek gastlenen toestaat, kun je meteen materialen lenen in de gastbibliotheek.

Krijg ik met mijn abonnement korting op activiteiten?

Ja, bij activiteiten die door de Bibliotheek zelf georganiseerd zijn krijg je korting als lid. Kijk hier voor een overzicht van de attiviteiten voor jeugd en volwassenen.Geen antwoord op je vraag gevonden?

Neem contact met ons op