Vrijwillige medewerkers

Steeds vaker doet Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen een beroep op vrijwilligers. Veel maatschappelijke diensten en activiteiten kunnen wij alleen uitvoeren met hulp van enthousiaste en zeer gewaardeerde vrijwilligers. Zo werken we samen aan kansen voor iedereen. Wil je ook vrijwilliger worden? Welke bijdrage zou jij willen leveren? Hieronder zie je welke vrijwilligers we zoeken. We zijn heel blij met jouw inzet!

De verschillende vacatures:

Soorten vrijwilligerswerk

Binnen onze organisatie zijn er diverse vrijwillige functies. Veel vrijwillige medewerkers bieden ondersteuning in de vestigingen.

Maar je kunt ook helpen bij activiteiten voor kinderen, zoals bijvoorbeeld de Boekfiets & de Voorleesexpress. Of bij het geven van Taal- en computercursussen, zoals het Taalcafe en Digisterker. Ook de Werkplaats en de Bibliotheek aan huis draait dankzij de inzet van vrijwillige medewerkers.

Wat bieden wij

Wij bieden onze vrijwillige medewerkers onder andere:

  • Een gratis Bibliotheeklidmaatschap
  • Korting op workshops en cursussen
  • Een eindejaarsgeschenk
  • Gratis bijwonen van lezingen
  • 1x per jaar een vrijwilligersbijeenkomst

Vrijwilliger in de Werkplaats

Bibliotheek Terneuzen heeft een Werkplaats. De Werkplaats is een ontdek en ontmoetingsplek in de bibliotheek speciaal voor de 21e eeuwse vaardigheden. De vrijwilliger geeft begeleiding bij het gebruik van de 3D-printer, Virtual Reality etc., kan structurele activiteiten begeleiden en houdt toezicht op de apparatuur.

Lees meer

Vrijwilliger VoorleesExpress

De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen met een Nederlandse taalachterstand extra aandacht krijgen. Een half jaar lang komt er een vrijwilliger bij hen thuis om voor te lezen. Samen met de ouders streven we ernaar dat taal en leesplezier een vaste plek in het gezin krijgen.

Lees meer

Vrijwilliger Digitale vaardigheden

Als vrijwilliger Digitale vaardigheden ondersteun je mensen bij het onder de knie krijgen van digitale basisvaardigheden. Je geeft zelf les of ondersteunt de docent bij het beantwoorden van vragen en het aanleren van digitale vaardigheden op verschillende apparaten.

Lees meer

Vrijwilliger in een vestiging

Voor een aantal vestigingen zijn we op zoek naar vrijwilligers om de bibliotheek te bemensen. Ben je klantgericht, boekenliefhebber en een dagdeel per week beschikbaar? Dan is dit wellicht iets voor jou!

Lees meer


Interesse in bovenstaande functies?

Fiets mee met de Boekfiets!

Houd je van de buitenlucht, ga je er graag op uit met de fiets en ben je gek op voorlezen aan jonge kinderen? Word dan één van de ‘Boekfietsers’ van Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen! We zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om met de Boekfiets naar peuteropvang, basisscholen en speeltuinen te rijden om daar voor te lezen aan kinderen en ouders.

Naar de vacature