PressReader

Met de PressReader app heb je gratis toegang tot ruim 7000 kranten en tijdschriften uit meer dan 100 landen en in 60 talen. Van The Washington Post, El Pais en Elle Decoration tot Auto Review, Pressreader bevat voor iedereen interessante titels.

Hoe werkt de app?

PressReader is te raadplegen op onze publiekspc's via pressreader.com, maar je kunt ook de mobiele app installeren op je eigen telefoon of tablet. Daarmee kun je, als lid of niet-lid van de Bibliotheek, kranten en tijdschriften downloaden en later thuis of onderweg lezen.

Volg de volgende stappen om gebruik te maken van PressReader op je telefoon of tablet:

1. Log in op het open wifi netwerk van de Bibliotheek (Publicroam). Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen heeft Wifi in de vestigingen Axel, Hulst, Oostburg en Terneuzen.

2. Download de PressReader app

3. Start de PressReader app

4. Er verschijnt een pop-up

5. Kies een krant of magazine in de app en download deze gratis!

Je hebt nu 7 dagen gratis toegang tot alle kranten en tijdschriften in de app. Zijn de 7 dagen voorbij? Dan moet je naar de Bibliotheek komen om verbinding met ons wifi netwerk te maken. Zo krijg je weer gratis toegang tot de app.

Welke titels vind je in de app?

De app bevat ruim 7000 kranten en tijschriften, uit Nederland én het buitenland. Titels die je onder andere kunt vinden zijn Gardeners World, Auto Review, Maarten!, Le Figaro, Hobby Handig, The Economist, Handelsblatt en ook de Gazet van Antwerpen.

Voor wie

PressReader is interessant voor anderstaligen, studenten, jongeren die onderzoek doen en actuele artikelen zoeken en veellezers van kranten. Bibliotheekleden kunnen nu gemakkelijk de gewenste en beschikbare kranten in de Bibliotheek downloaden en 'meenemen' naar huis.

Zoeken kan op titel, taal, land of trefwoord. Bij veel buitenlandse kranten maken extra moderne digitale tools het lezen nog leuker en makkelijker. Zo kunnen artikelen vertaald, beluisterd of gedeeld worden en is bloggen mogelijk. Artikelen kun je delen, voor laten lezen, kopiëren en printen.